Întâlniri de informare

În perioada 17.10-31.10.2022 Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale va organiza la Moțăței (DJ) 3 întâlniri publice de informare a legumicultorilor locali cu privire la lansarea proiectului ”Stimularea asociativității legumicultorilor doljeni”*. Întâlnirile vor avea loc duminica de la orele 11.00 în sala de ședințe a consiliului local.

În cadrul întâlnirilor de informare vor fi prezentate avantajele asocierii agricultorilor în cooperative și calendarul de activități al proiectului.

*Proiectul finanțat de Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii își propune să sprijine legumicultorii doljeni să constituie cooperative agricole.

Întâlniri de lucru pe teme legislative

Pe 01.11.2021 au început întâlnirile de lucru pentru constituirea unei cooperative agricole în comuna Moțăței. Timp de 6 săptămâni legumicultorilor locali interesați să se asocieze li se vor prezenta de către un jurist cu experiență prevederile Legii cooperativelor agricole în vederea realizării statutului noii cooperative locale.

Vizită de studiu

Pe 07-08.12.2022 șapte legumicultori din Moțăței au efectuat o vizită de studiu la Cooperativa Agricola ”Lunca Somesului Mic” din Apahida pentru a se informa despre modul de funcționare al unei cooperative agricole. Cu această ocazie au vizitat și Centrul de colectare și distribuție a produselor locale (FoodHub) operat de Fundația CIVITAS în municipiul Cluj-Napoca.

Vizită de studiu la ferma Baronescu

Pe 16.01.2022 legumicultorii din Moțăței ai vizitat ferma model Baronescu din com. Perișor (DJ). În următoarele două luni administratorul acesteia le va acorda consultanță fondatorilor cooperativei legumicole ce va fi constituită în cadrul proiectului pentru planificarea și consemnarea lucrărilor fito-sanitare ce vor fi efectuate de aceștia -astfel încât să poată fi verificată trasabilitatea produselor ce vor fi comercializate de cooperativă.

Planificarea afacerii

Începând din luna ianuarie membrii fondatori ai noii cooperative legumicole au beneficiat de consultanță de specialitate pentru planificarea afacerii în primii ani de activitate ai cooperativei. Planul de afaceri rezultat va fi folosit atât pentru atragerea unor finanțări viitoare cât și pentru obținerea unor contracte de furnizare cu retaileri sau angrosiști din țară.

Înregistrarea cooperativei agricole

În data de 09.03.2022 cei 11 legumicultori care au participat la activitățile de consiliere în cadrul proiectului au înregistrat la ORC Dolj Cooperativa Agricolă ”Producătorii de Varză și Alte Legume” .

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?