Joi, 17 octombrie, FDES a organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Dolj şi cu Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-profit din Oltenia seminarul cu tema „Responsabilitatea socială corporativă şi economia socială”.

Participanţilor -reprezentanţi ai celor mai importante companii care operează în Craiova, printre care: CEZ, ELPRECO, PAN GROUP, BRD, NETROM, POPECIPOLYSTART– le-a fost prezentat catalogul afacerilor sociale din Craiova şi modalităţile de colaborare cu întreprinderile sociale locale în vederea eficientizării programelor de responsabilitate  socială ale companiilor lor.

Modalităţile de colaborare identificate au fost următoarele:

1. Achizitiile responsabile – achizitii sociale si verzi
2. Finantarea costurilor de start-up (plata în avans a serviciilor/produselor, livrări cu plata la termen de servicii, echipamente şi materiale necesare investiţiilor întreprinderilor sociale)
3. Parteneriate strategice de afaceri (contracte comerciale sau asocieri în participaţiune)
4. Facilitarea accesului angajaţilor  proprii la produsele şi serviciile  întreprinderilor sociale în condiţii avantajoase.
Toţi participanţii au fost invitaţi să îi cunoască personal pe antreprenorii sociali din Craiova şi afacerile lor -prezentate atât prin catalogul lansat la seminar dar şi prin intermediul Bursei Române de Afaceri– pe 22-23 octombrie 2012 în cadrul bursei
de afaceri sociale.

Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului Bursa comunitară de afaceri sociale Heineken finanţat prin programul de responsabilitate socială „Heineken pentru comunităţi„.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?