
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020
Apel: POCU/633/6/14/Creșterea participării la programe de învățare la locul de munca a elevilor si ucenicilor din învățământul secundar si terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI
Titlul proiectului: PROFESIONISTII DE MAINE – POCU/633/6/14/130904
În perioada 01.10.2020-30.09.2022 Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale implementează în parteneriat cu Liceul Tehnologic Auto Craiova și cu Asociatia CRONO -Centrul de Resurse pentru Organizațiile Non-profit din Oltenia proiectul „Profesioniștii de mâine” – finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Scopul proiectului este sa contribuie la creșterea ratei de participare a elevilor Liceului Tehnologic Auto Craiova la programe de învățare la locul de munca preponderent în domeniul industriei auto si componente.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Dezvoltarea până la finalul proiectului a competențelor profesionale pentru 182 de elevi ai Liceului Tehnologic Auto din Craiova -prin derularea stagiilor de practica a acestora la agenți economici preponderent din industria auto si componente, cu coduri CAEN aferente direcțiilor de politica industriala menționate în Strategia Naționala pentru Competitivitate 2014-2020.
- Plasarea pe piața muncii a minim 40 de absolvenți certificați care au participat la stagiile de practica la locul de munca organizate în cadrul proiectului.
- Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 50 de elevi participanți la stagiile de practica la locul de munca în cadrul a 5 firme de exercițiu până la sfârșitul proiectului.
Rezultatele așteptate
- 200 de elevi consiliați cu privire la alegerea carierei şi intrarea pe piaţa muncii
- 182 elevi participanţi la stagiile de practica la locul de munca
- Minim 40 de absolvenţi îsi vor gasi un loc de munca la potenţialii angatori parteneri de practica sau la alţi agenţi economici în domeniile în care s-au pregatit
- 30 de elevi îsi vor continua studiile la încetarea calitaţii de participant la activitaţile proiectului.
- Minim 137 de absolvenţi vor dobândi certicatul de competenţe profesionale sau certicatul de calicare profesionala la încetarea calitaţii de participant la activitaţile proiectului.
- 224 intalniri/vizite ale parintilor cu reprezentanti ai scolii si ai agentului economic in cadrul sesiunilor de informare, monitorizare si consiliere si orientare a carierei elevilor, pe toata perioada de derulare a proiectului.
- 5 firme de exerciţiu funcţionale
- 50 de elevi implicaţi în activitaţile firmelor de exerciţiu
În cadrul proiectului FDES va susţine pentru 50 de elevi ai LTA cursurile de iniţiere în antreprenoriat si antreprenoriat social -a căror componentă practică se va desfăşura în firmele de exerciţiu.
Valoarea totală a proiectului va fi de 2.375.849,19 lei, din care 26.912 lei este contribuţia Consiliului Local Craiova.


