Familia Balarau este formata din opt copii, sapte nepoti si trei nurori. Toți locuiesc într-un câmp, într-o casa mica fără curent electric și fără căldură. Anul trecut, aceasta familie numeroasă a reușit să construiască această căsuță și să monteze apă curentă fără sistem de scurgere. Au facut acest lucru după ce și-au vândut fosta casă aproape degeaba.

De ce și-au vândut fosta casă întrebați?

Cartierul in care locuiau a devenit mult prea periculos, din cauza sărăciei, criminalității și problemelor legate de droguri.

Ionica si Veronel Balarau, parintii acestei familii numeroase si unite, au decis sa plece de unde locuiau, dupa ce un grup de delincventi le-a distrus si aproape le-a incendiat casa, deoarece ei nu le-au permis fetelor lor mici să se căsătorească cu câțiva dintre băieții din cartier.

Andrei este cel mai mic copil al familiei Balarau si este elevul meu in clasa I. Din cauza plecării din vechea casă și din cauza ca noua casa este atât de departe de școală, uneori el lipsește de la școală, mai ales cand vremea este nefavorabila. Dar, cu ajutorul noilor săi vecini, intră online cu mine pentru a-și lua temele si astfel el nu ramane niciodata cu temele nefacute.

Acum, aceasta familie mare și săracă, depinde de un generator pentru a avea curent, generator pe care l-am găsit stricat cand am fost acasa la Andrei – cineva incercase să il fure, în timp ce părinții lui Andrei erau la muncă. Cu ajutorul departamentului de service la un magazin de bricolaj, am reușit să le reparăm singura sursă de căldură și lumină pe care o avea familia Balarau.

Sincer să fiu, Andrei nu este un elev strălucit, el este mediu. Dar atâta timp cât este prezent la școală și urmează acest program after school, cu siguranță va deveni un membru pozitiv al societății și un exemplu pentru comunitatea sa.

Vă mulțumim că ne ajutați cu acest program afterschool.

Sunt Laurențiu Oanta, profesorul lui Andrei în programul afterschool.

Prof. Laurențiu Oanta Afterschool Slatina FDES

Lautentiu ni s-a alaturat in program din Octombrie 2021. El are o grupa de 20 de elevi din clasa I carora le ofera toata dragostea si ajutorul de care au nevoie.

Program finantat integral de Fundatia Heart to Heart din Suedia!

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?