[title_column title=””]Granturi nerambursabile[/title_column]

[dropcap type=”colored/simple”]I[/dropcap]ntreprinderile sociale implicate in racordarea la apa/canalizare a gospodariilor defavorizate pot beneficia de finantari nerambursabile din partea Fundatiei pentru dezvoltarea Economiei Sociale. Granturile în valoare de 10 – 15% din valoarea materialelor necesare racordarilor pot fi utilizate pentru plata angajatilor intreprinderii sociale (astfel costul mediu de racordare scazand cu inca aproximativ 50-70 lei/gospodarie prin eliminarea integrala a manoperei) sau pentru racordarea gratuita a gospodariilor unor familii/persoane defavorizate (stabilite de primarie pe baza unor anchete sociale)si a unor institutii de utilitate publica (scoala, gradinita, dispensar, biserica). De asemenea, acolo unde este nevoie, din aceste granturi se pot plati si cursurile de calificare/atestare a personalului local angajat pentru efectuarea lucrarilor (instalatori).

[divider]

[title_column title=””]Rabat comercial pentru materiale[/title_column]

[dropcap type=”colored/simple”]O[/dropcap] reducere suplimentara cu 20-30% a costurilor de racordare va putea fi obtinuta prin achizitionarea in conditii avantajoase a materialelor direct de la firmele producătoare partenere ale FDES. Astfel nu numai că pretul de racordare va scadea aproape la jumatate din cel practicat acum pe piată dar intreprinderile sociale locale vor deveni dealeri regionali ai producătorilor de materiale de instalatii si constructii putând sa continue sa ofere lucrări de racordare la preturi fara concurenta si pentru comunele vecine sau lucrari de instalatii pentru baile si bucatariile pe care localnicii si le vor amenaja in viitor.

[divider]

[title_column title=””]Promovarea afacerilor sociale[/title_column]

[dropcap type=”colored/simple”]Î[/dropcap]ntreprinderile sociale din Craiova şi comunele limitrofe

vor fi promovate în cadrul Bursei Comunitare de Afaceri Sociale Heineken ce va fi organizată de FDES în perioada 25-30 octombrie 2012.

Evenimentul este finanţat prin programului de responsabilitate socială „HEINEKEN pentru Comunităţi”

Organizaţiile interesate sunt aşteptate până la începutul lunii septembrie să ne contacteze

la contact@fdes.ro sau la tel. 0743070270 pentru selectarea celor 10 afaceri sociale ce

vor fi prezentate la bursă.

Bursa Comunitara de Afaceri Sociale Heineken

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?