[title_column title=””]PROGRAMUL DE FINANTARE A INTREPRINDERILOR SOCIALE[/title_column]

Scopul programului de finantare

Programul de finantare are ca scop creşterea capacitatii intreprinderilor sociale de a angaja resursele umane locale in vederea producerii si livrarii de produse si servicii deficitare in comunitate.

Acordarea finantarilor

Finantarea se va face prin acordarea de granturi in cadrul unor runde (cereri de propuneri de proiecte) periodice. In cadrul acestor runde solicitantii vor putea depune proiecte pentru accesarea granturilor. Tematica acestor proiecte si valoarea granturilor pot diferi de la o runda la alta. Optional rundele pot fi denumite dupa numele sponsorului principal al proiectelor.

[divider]

[title_column title=””]Procedura de aplicare[/title_column]

Solicitantii vor depune o cerere de finantare in formatul propus de FDES (cu anexele solicitate). Formatul poate diferi de la o rundă la alta si va fi precedat/insotit de un ghid de completare.

Cine poate aplica?

La aceste granturi pot aplica intreprinderi sociale legal constituite, care au mentionat explicit in statut acest caracter[*].


[*] Mentiunea trebuie sa faca referire la destinatia profitului realizat de societatea/organizatia respectivă (care ar trebui sa fie utilizat doar pentru o cauză sociala si pentru dezvoltarea proprie a intreprinderii sociale).

Finantarea

Proiectele aprobate vor face obiectul unor contracte de finantare intre FDES si aplicanti. Grantul poate fi partial in natura, FDES asigurand materiale, produse sau servicii necesare implementării proiectelor.

Monitorizarea

FDES va monitoriza direct sau prin intermediul altor organizatii implementarea proiectelor, asigurand asistenta tehnica pentru beneficiarii granturilor.

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?