Programul nostru #AfterSchool de la Școala Nr.1 din Slatina, exemplu de bune practici în reducerea abandonului școlar.

 

Programul “After school” implementat in urma cu 6 ani in cadrul Scolii Gimnaziale Nr.1 din Slatina, doreste să ofere o alternativă educațională și de socializare economică și eficientă, să îmbunătățeasca performanțele școlare ale elevilor care provin din grupuri vulnerabile și să faciliteze dezvoltarea armonioasă a acestora din punct de vedere uman și intelectual.

 

Pe parcursul programului, beneficiarii directi se bucura de asistența personalului de suport (cadre didactice) pentru clarificarea temelor școlare și pentru familiarizarea cu un set de activități recreative, de natură vocațională. Elevii isi dezvolta astfel potențialul creativ și își descopera chiar pasiuni pentru anumite domenii. Tot in cadrul programului elevii primesc zilnic o masa calda si, cu prilejul campaniilor organizate de Paste si Craciun, ei primesc de fiecare data pachete consistente cu alimente.

 

In vara anului 2021, copiilor din program li s-a organizat o tabara de vara la Statiunea Straja din Judetul Hunedoara. A fost o experienta minunata pentru toti, mai ales ca era pentru prima data in viata lor, cand acesti copii au vazut muntele. Timp de 6 zile ei au fost intr-un maraton al activitatilor, printre care amintim: drumetii, vizita la parcul de aventura Retezat – calarie, tubing, tiroliana, catarat pe panou, ore de educatie financiara, seara de karaoke, foc de tabara, balaceala in ciubar, mers la film, foc de tabara, seara de talente. au confectionat cele mai frumoase bratari, si-au exprimat emotiile prin pictura si au preparat cu manutele lor cele mai sanatoase deserturi.

 

Ne bucuram foarte mult ca putem fi alaturi de aceasta scoala si de acesti copii minunati! Marea majoritate a acestor elevi nu au o situatie materiala tocmai buna, iar mulți dintre părinții lor sunt plecați in străinătate sa lucreze. Copilaria lor este presarata cu multe lipsuri!

 

FDES gestioneaza 3 programe After school, in care acum sunt inclusi 102 elevi din mediile defavorizate. Toate programele noastre educationale sunt sustinute financiar de Organizatia caritabila Heart to Heart din Suedia!

 

Le multumim din suflet partenerilor nostri pentru oportunitatea de a lucra împreună la asigurarea unui viitor mai bun pentru acesti copilasi!

 

Coordonator regional

Cristina Mihai

Profesori indrumatori in program

Clarisa Baluta

la clasa a 3-a

Laurentiu Oanta

la clasa intai

Coordonator Programe

Valentina PREDA

 

Program finantat integral de Fundatia Heart to Heart din Suedia!

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?