Pentru copiii din comunitatile defavorizate, a avea acces la educatie de calitate este un obiectiv mai greu de atins. Motivele sunt variate: de la sărăcie si lipsa celor necesare pentru scoala, până la lipsa unor programe care sa ofere sprijin adaptat nevoilor fiecarui copil.

O parte a activitatii FDES este aceea de a sprijini copiii și tinerii în activitatea lor școlară prin conceptul After School. Activitățile se concentrează pe ajutarea copiilor la teme împreună cu activitati care sa ii pregateasca pentru viata. Cei mici, clasele I-IV, primesc ajutor la teme si desfasoara activități recreative, de grup, menite sa le consolideze încrederea, autocontrolul și cooperarea, iar cei mari, clasele VIII, desfasoara activități prin care ei își consolideaza capacitatea în subiectele de bază, activitati menite sa incurajeze prezenta cat mai mare a elevilor la examenele nationale si continuarea studiilor la liceu sau la o scoala profesionala. Copiii primesc in cadrul proiectului si o masa calda, iar evaluarea lor se face atat in baza calificativelor obtinute in cadrul proiectului, cat si in baza rezultatelor obtinute la scoala.

Ducem copiii in tabere si excursii!

Sunt cele mai frumoase experiente din care copiii raman cu amintiri pe viata! Este uimitor sa ii vedem asa fericiti si chiar nu putem descrie in cuvinte reactia lor atunci cand ei vad pentru prima data in viata lor muntele, atunci cand vad atat de multa mancare pusa la dispozitia lor, sau, atunci cand primesc diplome si medalii si vad cat de important a fost rolul lor intr-o echipa. Ei se simt extraordinar in aceste calatorii, iar noi, adultii care ii insotim, nu mai putem de dragul lor si ne dorim ca acele clipe sa nu se mai termine niciodata!

Dorinta noastra cea mai mare este ca acesti copii sa vina cu drag la scoala si sa beneficieze de ajutorul dedicat nevoilor lor, astfel incat ei sa isi doreasca sa fie mai buni si sa înregistreze progrese școlare. Primii beneficiari ai proiectului, din perioada 2016-2018, sunt acum elevi in clasa IX, iar cativa dintre elevii din prima generatie Clasa VIII, sunt acum studenti la Universitate.

Parteneriatul cu Heart to Heart este o binecuvantare pentru noi si pentru multi oameni saraci din Romania. Apreciem cu adevărat că au ales sa ne sustina si suntem recunoscători pentru toți acesti ani în care grija lor a fost indreptata catre comunitatile vulnerabile din Romania.

Impreuna luptam împotriva sărăciei prin Educație si facem tot ce ne sta in putinta ca fiecare copil să aibă acces la ea!

#AfterschoolFDES, program educational pentru copiii vulnerabili finantat de Heart to Heart Suedia prin Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale #FDES, prezent la Scoala Gimnaziala Nr.1 Slatina (OT), Scoala Mihail Kogalniceanu Buzau (BZ), Scoala Gimnaziala Noistat (SB) si Liceul Tehnologic Iacobeni (SB).

Valentina PREDA

Coordonator Proiect

https://hjartatillhjarta.se/

https://fdes.ro/program-after-school-accesul-la-dezvoltare-prin-educatie-pentru-copiii-vulnerabili/

©2023 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?