În perioada 01.10.2020-30.09.2022 Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale implementează în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova și cu Asociatia de Consultanta și Consiliere Economico-Sociala Oltenia proiectul „Creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova” -finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Scopul proiectului consta în cresterea procentului de participare a elevilor Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova la programele de învațare la locul de munca în domeniul serviciilor auto, tehnologiei informațiilor si telecomunicațiilor si a tâmplariei din aluminiu si mase plastice.
Obiectivele proiectului:
- Asigurarea până la finalul proiectului a stagiilor de practică pentru 182 de elevi ai Liceului Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova la agenți economici -potențiali angajatori aiacestora- din domeniul serviciilor auto (industria auto și componente), tehnologiei informațiilor și telecomunicațiilor și a tâmplăriei din aluminiu și mase plastice.
- Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 50 de elevi participanți la stagiile de practică la locul de muncă în cadrul a 5 firme de exercițiu până la sfârșitul proiectului.
- Plasarea pe piața muncii până la finalul proiectului a minim 40 de absolvenți certificați careau participat la stagiile de practică la locul de muncă organizate în cadrul proiectului
Rezultatele așteptate
- 200 de elevi consiliați cu privire la alegerea carierei și intrarea pe piața muncii
- 182 elevi participanți la stagiile de practica la locul de munca
- Minim 40 de absolvenți îsi vor gasi un loc de munca la potențialii angatori parteneri de practica sau la alți agenți economici în domeniile în care s-au pregatit
- 30 de elevi îsi vor continua studiile la încetarea calitații de participant la activitațile proiectului.
- Minim 137 de absolvenți vor dobândi certificatul de competențe profesionale sau certificatul de calificare profesionala la încetarea calitații de participant la activitațile proiectului.
- 224 intalniri/vizite ale parintilor cu reprezentanti ai scolii si ai agentului economic in cadrul sesiunilor de informare, monitorizare si consiliere si orientare a carierei elevilor, pe toata perioada de derulare a proiectului.
- 5 firme de exercițiu funcționale
- 50 de elevi implicați în activitațile firmelor de exercițiu
În cadrul proiectului FDES va susține pentru 50 de elevi ai LTTA cursurile de inițiere în antreprenoriat si antreprenoriat social -a căror componentă practică se va desfășura în firmele de exercițiu.
Valoarea totală a proiectului va fi de 2.374.277,86 lei, din care 30.241,28 lei este contribuția Consiliului Local Craiova.
ANUNT
Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale achiziționează în cadrul proiectului consumabile (hârtie de scris, tonner,pentru imprimante MFC-L6800DW și DCP-T310, birotică și papetărie) și un laptop cu următoarele specificații tehnice minimale:
– procesor pana la 4.10 GHz,
– ecran 14″, Full HD,
– 16 GB RAM,
– 1 TB SSD,
– sistem de operare de tip Windows 10 Professional sau similar
Ofertele de preț de la furnizori se primesc pe adresa contact@fdes.ro în perioada 11-18.06.2021.
Ofertanții trebuie să facă dovada că au înregistrate codurile CAEN corespunzătoare (4741 Comert cu amanuntul al calculatoarelor, unitatilor periferice si software-ului in magazine, respectiv 4778 – Comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate).