Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.
În perioada 15.02.2021 – 14.02.2024 Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale participă la implementarea proiectului „Consolidarea reprezentativității rețelei RuralNet și a capacității de advocacy pentru un Plan National Strategic incluziv și sustenabil”.
Proiectul este construit pe doua dimensiuni: dezvoltare organizațională a rețelei RuralNet și dezvoltarea unei campanii de advocacy pentru un Plan National Strategic incluziv cu tinerii, promotor al egalității de șanse și al sustenabilității mediului rural, ca răspuns la lipsa unui actor relevant, care să întrunească organizațiile de la nivel național, cu experiență și expertiză în dezvoltarea mediului rural.
Componenta de dezvoltare organizaționala, coordonată de Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, este necesară pentru a revitaliza și consolida rețeaua RuralNet (singura rețea națională de ONG-uri care acționează în mediul rural din România pe baza principiilor dezvoltării comunitare) atât din punct de vedere cantitativ -prin atragerea de noi membri cu activitate relevantă- cât și al sustenabilității –prin oferirea de servicii profesioniste pentru membrii săi în domeniile managementului proiectelor și al dezvoltării afacerilor sociale. La acest lucru va contribui și Furim Instittut care a dezvoltat și testat cu succes în Norvegia un instrument pentru planificarea afacerilor sociale de catre ONG-uri.
Componenta de advocacy va include o serie de 4 workshop-uri pe subiecte relevante campaniei de advocacy a proiectului. De asemenea în cadrul parteneriatului ne propunem să dezvoltăm 4 policy brief-uri și să transmitem informații de interes pentru Campania de advocacy către cel puțin trei grupuri de lucru tematice și comitetele de monitorizare.
Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Fundația ”Centrul de Mediere Și Securitate Comunitară”, Fundația Pentru Dezvoltarea Economiei Sociale și Furim Institutt (Norvegia) și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.987,70 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.