Vineri, 28 mai 2021, a avut loc la Bechet conferința de diseminare a rezultatelor proiectului Prosperitate prin cooperare în GAL Valea Dunării Sudolt implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Socialeîn perioada iunie 2020 – iunie 2021 în 8 localități din teritoriul GAL Valea Dunării Sudolt.

 

Obiectivul specific al proiectului Prosperitate prin cooperare în GAL Valea Dunării Sudolt a constat în înființarea în teritoriul GAL Valea Dunării SUDOLT a unei forme asociative constituită din fermieri activi/entități participante prin reprezentanții lor legali la activitățile de consiliere/instruire oferite gratuit de solicitant în cadrul proiectului.

În perioada de implementare au fost organizate o campanie de informare la care au participat 82 de fermieri, s-au furnizat către 40 de fermieri activi servicii de consiliere cu privire la constituirea și funcționare formelor asociative în diverse domenii agricole și a fost înregistrată Cooperativa Agricolă a Cultivatorilor de Lubenițe și Legume constituită de un grup de legumicultori din comuna Sadova pe baza planurilor de afaceri și de marketing realizate în cadrul proiectului.

 

Proiectul a fost finanțat cu suma de 163.166 lei prin măsura M2/1A „Consilierea fermierilor in vederea constituirii de forme asociative” din Strategia de Dezvoltare Locală a Grupului de Acțiune Locală Valea Dunarii Sudolt -Submăsura 19.2 ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” din Programul național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

 

Detalii suplimentare despre rezultatele obținute și metodologia de lucru utilizată în cadrul proiectului pot fi obținute prin e-mail (contact@fdes.ro) sau telefonic -0743070270.

 

 

Nicolae Cuță

Manager de proiect

***

Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale a fost constituită în septembrie 2011 cu scopul de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor dezavantajate din Europa Centrală şi de Sud-Est prin sprijinirea structurilor economiei sociale din regiune.

***

Asociatia GAL Valea Dunarii SUDOLT este un parteneriat public-privat ce joaca un rol esential in dezvoltarea microregiunii din sud-estul județului Dolj (formată din 19 localități) cu  ajutorul fondurilor alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, Axa LEADER.

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?