Prin bunavointa lui Dumnezeu si cu ajutorul de nepretuit al partenerului nostru Heart to Heart din Suedia, am incheiat cu bine si acest an scolar in cadrul programelor educationale pentru copiii vulnerabili #AfterschoolFDES, prezente in Scoala Mihail Kogalniceanu Buzau, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Slatina, Liceul Tehnologic Iacobeni si Scoala Gimnaziala Noistat.

Cea mai mare bucurie a noastra, de departe, este să îi vedem pe acesti copii fericiți și înconjurați de dascălii lor dragi, care le impart bucurie și iubire și le oferă toată dragostea și ajutorul de care ei au nevoie. Caci, din păcate, toti acesti copii au greutati si griji prea mari pentru vârsta lor.

Sărăcia, un tată aflat în închisoare, o mamă bolnavă, un frate cu care nu poți comunica căci are grave probleme de sănătate mintală și în lumea lui este preocupat să își găsească căluțul pe care l-a pierdut pe câmp, o puternică deficiență de vorbire cauzată de un tratament greșit al unei meningite, un frate care are mai mulți ani de școală de corecție decât ani de școală normală, un părinte decedat, o bunică care muncește greu ca să aibă ce le pune pe masă celor 7 nepoței. Faptul că provin din familii numeroase, gândiți-vă doar o clipă cât de greu poate fi pentru un părinte să asigure condiții bune de trai pentru cei 9 copilași ai săi. Imaginati-va, de asemenea, cum poate sa se descurce o familie constituita din 20 de membri, toti locuind intr-o casa mica, pe un camp, fara curent electric si fara caldura. Neajunsurile cu care se confrunta aceste familii au dus la separarea părinților și odată ce a fost luată această decizie, copiii au avut cel mai mult de suferit. Ei au fost purtați ani buni prin tribunale și de multe ori frații au fost despărțiți și își duc dorul, un dor care le aduce multă tristețe și îi marchează pe viață.

De aceea ne bucurăm mult că am putut să le acordăm pe tot parcursul anului școlar sprijinul de care ei au avut nevoie și avem toată încrederea că ei nu se vor opri aici și își vor continua studiile cât mai mult posibil.

In continuare, va invitam la o calatorie in timp si sa urmarim impreuna o buna parte din activitatile desfasurate in programele noaste pe parcursul anului scolar 2021-2022, in cadrul carora copiii au primit ajutor la teme, s-au jucat, au cantat, au avut parte de multe alte activitati creative si au invatat sa zambeasca. Au invatat, de asemenea, empatia, bunatatea, sinceritatea, cum sa imparta, cum sa ierte si cum sa creasca frumos.

Toate aceste experiente magice traite in familia #AfterschoolFDES au conturat un bagaj de amintiri ce nu se pot sterge vreodata! Ii felicitam din toata inima pe toti copiii pentru ca in acest an scolar au invatat bine si asteptam cu nerabdare sa ii revedem in toamna, cand, vom descoperi iarasi lucruri minunate impreuna! Insa pana atunci, le dorim sa aiba o vacanta de vara minunata, plina de distractie si de activitati frumoase!

Este minunat să facem fapte bune! Avem inimile pline de recunoștință pentru toți oamenii frumoși si dedicati proiectului nostru, pentru toate eforturile pe care le fac Heart to Heart și Choice for Children ca să ne susțină programele educaționale, pentru toată bucuria pe care o vedem pe fețele acestor copilași minunați. Slavă lui Dumnezeu pentru toate aceste daruri minunate!

#AfterschoolFDES – programe educationale pentru copiii vulnerabili finantate de Heart to Heart Suedia prin Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale #FDES

Coordonator Programe – Valentina PREDA

 

#FDES #HjartatillHjarta #ChoiceForChildren #education #betterfuture #forvulnerablechildren

 

https://fdes.ro/

https://hjartatillhjarta.se/

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?