Andreea este elevă in clasa a IV-a B in cadrul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Slatina. Ea locuieste intr-o casa modesta, relativ aproape de scoala, impreuna cu fratiorul sau mai mic si cu bunica, care are grija de nepoteii ei. Parintii Andreei sunt plecati in Spania, pentru a le putea oferi copiilor un trai mai bun. Si Andreea a fost in Spania pentru o periada, timp in care fetita a urmat cursurile la o scoala de acolo, dar totul s-a schimbat cand i-a murit bunicul.

,,Eu m-am mutat in Spania in 2020 și faceam naveta mai mereu, Romania-Spania. Ma acomodasem oarecum acolo si imi facusem si prieteni, dar totul s-a schimbat cand a murit tataie. Tataie era un om foarte intelept si iubitor si imi dadea mereu bani sa merg sa imi iau inghetata sau dulciuri. El a murit de cancer de esofag, o boala foarte grava. Doctorii ne-au spus ca nu se stie daca o sa supravietuiasca. S-a operat si a trecut cu bine peste operatie, dar la recuperare a murit. I-au cedat pe rand toate organele, primul organ fiind rinichii, al doilea plamanii, al treilea ficatul si ultimul inima.ʼʼ

Andreea este in programul After School din clasa a doua, nu are nicio absenta, iar rezultatele obtinute la invatatura sunt pe masura: Foarte Bine pe linie! Este un elev model, iar datorita programului After School, finantat de Heart to Heart, eleva a dobandit multe notiuni elementare: stie sa citeasca foarte bine, scrie caligrafic si este cea care termina de rezolvat  orice exercitiu inaintea colegilor ei, eleva fiind intr-o continua evolutie.

Visul ei de cand era mica este sa cante la chitara si sa faca unghii.

Andreea le scrie oamenilor minunati care au grija de educatia ei:


Draga “Heart to Heart”

Va multumim pentru tot ce faceti pentru noi. Datorita programului am invatat lucruri noi si foarte interesante, sa fiu cuminte, ascultatoare si am devenit mai increzatoare. Inainte nu eram sigura pe mine, dar acum sunt sigura si curioasa sa invat lucruri noi. O sa ne fie foarte dor de program si de d-ra Clarisa. Va multumesc inca o data pentru tot, la program facem multe activitati frumoase si interesante. Va iubesc!

 

Cu pretuire,

Andreea

Clasa a IV-a B

Scoala Gimnaziala Nr.1 Slatina


Programe educationale pentru copiii vulnerabili finantate de Heart to Heart Suedia prin Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale #FDES

https://www.hearttoheart.se/

https://fdes.ro/program-after-school-accesul-la-dezvoltare-prin-educatie-pentru-copiii-vulnerabili/

Profesor coordonator: Iuliana Clarisa BALUTA

Coordonator Regional: Cristina MIHAI

Coordonator National: Valentina PREDA

©2024 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?