Va anuntam cu bucurie ca am intrat in cel de-al optulea an de educatie in randul copiilor din mediile defavorizate! Am strabatut un drum lung, dar care nu ni s-a parut niciodata greu, avand mereu alaturi de noi un partener de incredere, impreuna cu care noi rescriem povestile de viata ale acestor copii minunati!

hjarta till hjarta

În lunile Ianuarie și Februarie am avut câte 12 zile de activitate in programul After School, cu un grup de 111 copii, elevi in clasele II-VIII la – Scoala Nr.1 Slatina (40 elevi), Scoala Mihail Kogalniceanu Buzau (32 elevi), Scoala Gimnaziala Noistat (20 elevi) si Liceul Tehnologic Iacobeni, jud. Sibiu (19 elevi).

Elevii din clasele II – IV au facut multe teme, si-au demonstrat priceperea in rezolvarea unor exercitii complexe la matematica, au facut fapte bune: au ajutat un adult, au strans gunoaiele, au invatat sa cedeze locul unei persoane, s-au imbratisat si si-au facut prieteni noi. De asemenea, au invatat despre dinozauri din cartonase informative, s-au jucat cu hamsterul lor, au facut masti si avioane zburatoare, au mancat bine si au confectionat pestisori de aur care indeplinesc dorintele copiilor cuminti. L-au omagiat pe Luceafarul poeziei romanesti, Mihai Eminescu si au invatat cum sa isi ingrijeasca dintisorii si cum sa isi stapaneasca agresivitatea, la Lectii tematice, precum „Fara violenta in scoala!” Au participat la diverse jocuri educative, au jucat fotbal si au profitat din plin de zapada de afara, facand oameni de zapada si o bulgareala zdravana, cum demult nu s-a mai vazut.

Elevii claselor a VIII-a au urmat planurile de studiu propuse de profesorii din proiect, conform planificarii elaborate la inceputul anului scolar si au desfasurat activitati de rezolvare a exercitiilor de calcul cu numere reale, extrase din testele de evaluare nationala. Au fost rezolvate ecuatii de la cele mai simple la cele cu grad de dificultate crescut. La geometrie, au fost planificate probleme de determinare a proiectiilor de puncte, segmente, drepte pe un plan si probleme legate de

Teorema celor 3 perpendiculare. La Limba Romana, elevii l-au omagiat pe Mihai Eminescu, au recitat versuri si au cantat, au identificat problemele de ortografie si au rezolvat multe exercitii in scopul remedierii acestora. S-au concentrat si pe structura testelor pentru evaluarea nationala, rezolvand itemii de Subiect 1 cu toti elevii si itemii de Subiect 2 cu elevii care au note peste 6.

Suntem onorati si recunoscatori ca facem parte dintr-o echipa asa grozava si le multumim partenerilor nostri pentru suportul pe care ni-l ofera zi de zi!

#AfterschoolFDES

Programe educationale finantate de Heart to Heart Suedia prin Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale #FDES

https://www.hearttoheart.se/

https://fdes.ro/program-after-school-accesul-la-dezvoltare-prin-educatie-pentru-copiii-vulnerabili/

 

Valentina PREDA

Project Coordinator

Valentina Preda

©2023 FDES - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

CONTACT US

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde, cât mai curând posibil.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?