Dragoș Cuță
Camelia Neagoe
Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale
In perioada 10-15 aprilie 2023, doi reprezentanți ai Fundației pentru Dezvoltarea Economiei Sociale au participat la activitate de Job-Shadowing in Oslo, Norvegia, în cadrul proiectului Erasmus + “FAST – Formarea Adulților prin Specializarea Trainerilor” , nr. 2022-2-RO01-KA122-ADU-00099155. Organizația de primire a fost Furim Institut.
Prin aceasta activitate s-a urmarit dezvoltarea de parteneriate transnaționale, internaționalizarea organizației și schimbul de bune practici la nivel european in domeniul incluziunii sociale si antreprenoriatului social.
Scopul activitatii a constat în dezvoltarea cooperării europene cu instituții din domeniul educației adulților precum și dezvoltarea de competențe manageriale ale membrilor fundației.
Pe parcursul săptămânii au avut loc sesiuni de discuții privind perspectivele de colaborare și identificarea unor puncte comune concretizându-se cu o idee de proiect preliminară.
Vizita a debutat cu prezentarea activităților desfășurate de cele două organizații și modalitățile de management strategic implementate în cadrul organizației gazdă. De asemenea, au fost abordate provocările cu care se confruntă cele două asociații privind activitățile dezvoltate pentru integrarea grupurilor vulnerabile precum și implementarea misiunii organizaționale.
În cadrul unui atelier, au fost identificate bune practici și instrumente de lucru privind lucrul cu grupurile vulnerabile și economia socială.
De asemenea, au avut loc vizite de studiu la acceleratoare de afaceri sociale precum Tøyen Unlimited.
In cadrul întâlnirilor cu reprezentanții diferitelor departamente ale Furim Institut s-a avut în vedere crearea unei rețele si transfer de bune practici in domeniul antreprenorialului social si incluziunii sociale.
Astfel, s-a creat o punte de legătură între noi și partenerul nostru din Norvegia cu scopul de a creste cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare, și creare de noi proiecte dedicate incluziunii adulților.
Această activitate a reprezentat o oportunitate de a face schimb de bune practici, know-how și de a crea o rețea, de a identifica modele și abordări eficiente, precum și posibilitatea de a dezvolta abilitățile și capacitatea echipei române în domeniul antreprenorialului social si a incluziunii grupurilor dezavantajate.
,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.