Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-profit din Oltenia (CRONO) au deschis primul incubator de afaceri sociale din România. Acesta va deservi Reţeaua întreprinderilor sociale din Oltenia constiuită în cadrul proiectului „Bursa Comunitară de Afaceri Sociale HEINEKEN” –finanţat prin programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”.

Cele 12 ONG-uri craiovene care şi-au prezentat la Bursa comunitară de afaceri sociale Heineken afacerile din diverse domenii de activitate (formare profesională şi consiliere pentru carieră, construcţii, plante ornamentale, artizanat şi obiecte/mobilier din împletituri de nuiele, cafenea, organizare de evenimente, colectarea şi reciclarea ambalajelor, sănătate, casă de comenzi pentru produse agroalimentare ţărăneşti) vor avea la dispoziţie un incubator cu 4 posturi de lucru dotate cu echipamentele şi logistica necesare dezvoltării afacerilor sociale până la atingerea pragului de rentabilitate. De serviciile incubatorului vor putea beneficia şi alţi antreprenori sociali din regiune, Reţeaua întreprinderilor sociale din Oltenia fiind deschisă către orice structură de economie socială.
Serviciile oferite în cadrul incubatorului vor consta în instruirea antreprenorilor sociali şi a managerilor întreprinderilor sociale, consiliere juridică pentru constituirea întreprinderilor sociale şi încheierea contractelor comerciale, consultanţă pentru realizarea planurilor de afaceri şi finanţarea investiţiilor, asistenţă în promovarea şi derularea afacerilor sociale.

http://www.digi24.ro/emisiuni-locale/craiova/articol/Recrutat-in-Oltenia-23-01-13_74584

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2020 FUNDATIA PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMIEI SOCIALE

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?